Βιωματικό Εργαστήριο: Το θέατρο στην εκπαίδευση και η εμψύχωση

Εργαστήριο θεάτρου Παύσις Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Σίμος Παπαδόπουλος Λέκτορας Θεατρολογίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης / Εμψυχωτής Θεάτρου Έναρξη: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2014 2 Σάββατα το μήνα (μη συνεχόμενα) 9.45 π.μ. – 2.00 μ.μ. Σύνολο: 56 ώρες Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής Οι συμμετέχοντες να έχουν ντύσιμο λευκό-ελαφρό και βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες

Βιωματικό Εργαστήριο: Το θέατρο στην εκπαίδευση και η εμψύχωση

Σκοπός του εργαστηρίου είναι

● Να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού και της Διερευνητικής Δραματοποίησης (inquiry drama).
● Να παρουσιάσει Θεατρικές Τεχνικές και Παιχνίδια που μπορούν να βοηθήσουν τους εμψυχωτές (εκπαιδευτικούς- φοιτητές) στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες όσο και στη διαθεματική εργασία στο σχολείο.
● Να αναπτύξει δραστηριότητες αίσθησης, κίνησης, έκφρασης, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να μπαίνουν στη σύμβαση του παιχνιδιού
● Να αποκτήσουν επαφή με την Παιδαγωγική Θεάτρου σε θεωρητικό επίπεδο 

Το εργαστήριο περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα
·Θεατρικό Παιχνίδι – οι 4 φάσεις ανάπτυξής του
·Θεατρικές Τεχνικές
·Παιχνίδια Θεατρικής Έκφρασης
· Διερευνητική Δραματοποίηση (inquiry drama) (φάσεις ανάπτυξης)
·Επινόηση και σκηνική απόδοση ιστοριών
·Η θεατρική εμπειρία στο μάθημα
·Ο σκηνικός χώρος και τα αντικείμενα στο θεατρικό παιχνίδι
·Η σημασία και ρόλος του Εμψυχωτή και της Ομάδας
·Από το Εργαστήρι της τάξης στη Θεατρική Παράσταση


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

6977832273 
[email protected]

Παραστάσεις

Ο Χώρος Τέχνης 14η ΜΕΡΑ δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει την καλλιτεχνική έκφραση, από το επίπεδο της έρευνας και διδασκαλίας μέχρι τη στιγμή της παρουσίασης. Μέσα από αυτή την οπτική, ενθαρρύνουμε την υποστήριξη και συνεργασία με καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών για παραστάσεις, πρόβες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με έμφαση σε πειραματικά και πρωτοποριακά σχήματα.

Σεμινάρια

Ο Χώρος Τέχνης 14η Μέρα φιλοξενεί σεμινάρια, εργαστήρια και ειδικά μαθήματα γύρω από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες.

Μαθήματα

Στο χώρο τέχνης 14η Μέρα λειτουργούν μαθήματα συγχρονου χορού, κινησιολογίας, αυτοσχεδιασμού καθώς και εναλλακτικές μορφές άσκησης.