«Το Mεγάλο Kύμα» στο Θέατρο 14η Μέρα

H θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο Κύμα» κάνει την έναρξή της στο Θέατρο 14η Μέρα στις 12 Νοεμβρίου 2017.

«Το Mεγάλο Kύμα» στο Θέατρο 14η Μέρα

H θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο Κύμα» κάνει την έναρξή της στο Θέατρο 14η Μέρα στις 12 Νοεμβρίου 2017. Στα 60Ά του συμβατικού χρόνου της η αφηγηματική δράση ανήκει στην ηλικιωμένη κυρία του θεάτρου και στον νεαρό νοσηλευτή της, οδηγώντας τους στην μέθεξη.

 «Το Μεγάλο Κύμα» είναι μια άχρονη αλληλεξαρτώμενη ανταλλαγή μεταξύ του αρχετυπικού αρσενικού και θηλυκού πόλου. Ένα τίμιο δούναι και λαβείν ανάμεσά τους, που εξισώνει τους ρόλους, και τους ωθεί στην υπέρβαση, προσεγγίζοντας ψυχικά το αιώνιο και το άχρονο. Η ομορφιά, η δύναμη, η εξουσία, η αγάπη, τα «πρέπει» βουλιάζουν, βυθίζονται και αναζητούν εκ νέου τον ρόλο τους με κατεύθυνση προς την απελευθέρωση. Ζητούμενο; Η αποδοχή της ολότητας μέσα από την μεταμορφωτική δράση των αισθήσεων και του ασυνείδητου.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης Τίτος Λίτινας «...Όμως οι φάσεις της αύξησης, της φθίσης και της φθοράς που διαδραματίζονται στο έργο – και συνοδεύουν το καθετί – μας κρατάνε γαντζωμένους στην πραγματικότητα. Έτσι δημιουργείται ένα μεταίχμιο ονείρου και πραγματικότητας. Θεάτρου και ζωής. Αρσενικού και θηλυκού. Σε αυτήν την ενδιάμεση κατάσταση επιθυμούμε να βρεθεί το συναίσθημα και να παρασυρθεί από το μεγάλο κύμα»

 

Το Μεγάλο Κύμα

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Τζωρτζίνα Τζήλιου

Σκηνοθεσία: Τίτος Λίτινας 

Κίνηση: Μαρία Αγγέλου

Μουσική Σύνθεση: Νικόλας Καρίμαλης (Ράζασταρρ) 

Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος

Παίζουν: Λίζυ Ξανθοπούλου,Τίτος Λίτινας.

 

f/b link: https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%BF-%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%9A%CF%8D%CE%BC%CE%B1-432473753821161/

Φωτογραφίες: Βιβή Δασκαλοπούλου

INFO

Θέατρο 14η Μέρα | Καλλιρόης 10 | Αθήνα | 11743

Από 12 Νοεμβρίου 2017

Κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00

Κρατήσεις θέσεων: 210 9210077

Πρόσβαση: Μετρό: στάση Ακρόπολη | Τραμ: στάση Βουλιαγμένης

Επικοινωνία – Γραφείο τύπου:

Ειρήνη Λίτινα | contact: tel. (+30) 6947629820

e – mail: [email protected]

 

 

 


Παραστάσεις

Ο Χώρος Τέχνης 14η ΜΕΡΑ δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει την καλλιτεχνική έκφραση, από το επίπεδο της έρευνας και διδασκαλίας μέχρι τη στιγμή της παρουσίασης. Μέσα από αυτή την οπτική, ενθαρρύνουμε την υποστήριξη και συνεργασία με καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών για παραστάσεις, πρόβες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με έμφαση σε πειραματικά και πρωτοποριακά σχήματα.

Σεμινάρια

Ο Χώρος Τέχνης 14η Μέρα φιλοξενεί σεμινάρια, εργαστήρια και ειδικά μαθήματα γύρω από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες.

Μαθήματα

Στο χώρο τέχνης 14η Μέρα λειτουργούν μαθήματα συγχρονου χορού, κινησιολογίας, αυτοσχεδιασμού καθώς και εναλλακτικές μορφές άσκησης.