Gaia Art GroupLifeline / Hymn to Gaia

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.» Νίκος Καζαντζάκης

Gaia Art Group

Από τις 16 Οκτωβρίου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα!
Για περιορισμένες παραστάσεις!
Το Gaia Art Group παρουσιάζει για περιορισμένες παραστάσεις την μουσικοχορευτική performance Lifeline/Hymn to Gaia από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή έως και τις 18 Δεκεβρίου στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα. 

Μία performer, μία σοπράνο και δύο μουσικοί επί σκηνής - χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον σύγχρονο χορό, το χοροθέατρο, το λυρικό τραγούδι, την όπερα και την σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική - εξιστορούν την γέννηση και την πορεία του ανθρώπου, την αισθησιακή σχέση του με την φύση, τις προεκτάσεις των σκέψεων και ερωτημάτων που τον απασχολούν και γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι του στη ζωή.

Το έργο, εμπνευσμένο από την αρχέγονη μορφή της Γαίας, αποδίδει έναν ύμνο στη Δημιουργία,  αποτυπώνοντας βασικές στιγμές της: την Αρχή, την αντίληψη του πεπερασμένου χρόνου, την ανάγκη της κατανόησης και της αποδοχής της ροής των πραγμάτων...

Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις συναντούν ευφάνταστες χορογραφίες σύγχρονου χορού ζωντανά επί σκηνής, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη σύνδεση ανάμεσα στον ήχο και την κίνηση. Η πρώτη εκδοχή της παράστασης των Gaia Art Group παρουσιάστηκε με επιτυχία για πέντε μόλις παραστάσεις στο Beton 7 την περυσινή θεατρική περίοδο εντυπωσιάζοντας με την πρωτότυπη προσέγγιση της σκηνικής πράξης που προτείνει. 

Η ταυτότητα της παράστασης
Κιθάρες/didjeridoo/μουσική/σύνθεση/σύλληψη:  Γιώργος Ταμπάκης
Χορογραφίες/performance: Ηώ Α.Κ.
Τραγούδι/φωνητικά: Λητώ Μεσσήνη (Α’ διανομή) / Μαριλένα Χρυσοχοϊδη (Β’ διανομή)
Τσέλο Σταύρος Παργινός

https://www.youtube.com/watch?v=WFXWaQe3hEY&feature=youtu.be

Gaia Art Group 
Το Gaia art group είναι ένα καλλιτεχνικό σχήμα που φέρνει κοντά το σύγχρονο χορό, τη μοντέρνα μουσική και τον αυτοσχεδιασμό, ως μέσα έκφρασης συναισθημάτων, νοημάτων και εικόνων. Η θεματολογία επιλέγεται συλλογικά και μέσα από την ζωντανή συνύπαρξη των στοιχείων αυτών προκύπτουν οι συνθήκες συντονισμού κίνησης και ήχου, εκφράζοντας τα νοήματα και τα συναισθήματα που οι καλλιτέχνες θέλουν να επικοινωνήσουνΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
16 Οκτωβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2015
Κάθε Παρασκευή στις 21:30
Χώρος Τέχνης 14η μέρα, Καλλιρόης 10
Τιμή εισιτηρίου: 10€, 8€ (Φοιτητικό / Ανέργων)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας / Κρατήσεων: 210 9210077, 6974720599 

Facebook: www.facebook.com/GaiaArtGroup

 
Τα μέλη του Gaia Art Group 
Γιώργος Ταμπάκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε κλασσική κιθάρα με τον συνθέτη Κώστα Ηλιάδη και ανώτερα θεωρητικά, jazz κιθάρα, jazz αρμονία, συνθετικές προσεγγίσεις, αυτοσχεδιασμό με τον συνθέτη Ανδρέα Γεωργίου. Μελέτησε κλασσικό πιάνο και φωνητική με την Κων/να Μάτζιαρη, ενώ πειραματίστηκε με έγχορδα (sitar, sarod) και πνευστά (didjeridoo, tibetan horn). Είναι επικεφαλής των σχημάτων Gaia art group, Giorgos Tabakis trio, The Multiverse ensemble. Δισκογραφία: Inter Mundos (2015)/Giorgos Tabakis trio
Ηώ Αντωνοπούλου Κυριακίδου. Χορογράφος και χορεύτρια κλασσικού, σύγχρονου και νεοκλασσικού χορού. Απόφοιτος της Επαγγελματικης Σχολης Χορού Άννα Πέτροβα και της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ρώμης D.A.F. (Dance Arts Faculty). Συμμετοχές σε ομάδες χορού και χορευτικά project με κλασσικό και πρωτότυπο ρεπερτόριο από το 2006 σε Αθήνα, Ρώμη, Νεα Υόρκη και Λονδίνο (σε μαθητικό και επαγγελματικό πλαίσιο). Η συνεργασία της με το Gaia Art Group ξεκίνησε το 2014.
Λητώ Μεσσήνη. Υψίφωνος. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών και του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συνεργασίες με ΕΛΣ, Καμεράτα, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Linbury Theatre at ROH. Μόνιμη συνεργάτις των ομάδων λυρικού θεάτρου Ραφή και The Medium Project. Δισκογραφία με τους Opera Chaotique. Συνεργάζεται με το Gaia Art Group από το 2014.
Μαριλένα Χρυσοχοϊδη. Διπλωματούχος λυρικού τραγουδιού (μονωδίας) και απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Παίζει πιάνο και σαντούρι. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Καμεράτα, τον καλλιτεχνικό οργανισμό Cuore Per Arte, την Orchestra Mobile, τη θεατρική ομάδα Sunny-T, το Θέατρο Τέχνης κ.α
Σταύρος Παργινός. Συμμετοχές στην  Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2003-2007): Όπερες  Σαμψών  και  Δαλιδά, Ναμπούκο, Οθέλλος, Παλιάτσοι, La Grande Macabre. Συμμετοχές: Ορχήστρα Μπαλλέτου της  Εθνικής  Λυρικής Σκηνής (2007-2008), Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. - 2008  (Δημήτρης Παπαδημητρίου ,  Ηλίας Ανδριόπουλος), Ορχήστρα Εναρμόνια (Γιώργος  Χατζηνάσιος-2005), Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. στο γκαλά όπερας του Jose Carreras / Θέατρο Ηρώδου Αττικού (2009) Έπαιξε ως ηθοποιός και μουσικός στις θεατρικές παραστάσεις: Ορέστης (του Γιάννη  Ρίτσου) / Θίασος Επωδός (2009), Η κακομοίρα της Νάπολι / Θέατρο Επί Κολωνώ (2012), Mein  Komplex / Θέατρο Άλμα (2013-2014).

Πληροφορίες για τύπο
[email protected], 6942547587


Παραστάσεις

Ο Χώρος Τέχνης 14η ΜΕΡΑ δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει την καλλιτεχνική έκφραση, από το επίπεδο της έρευνας και διδασκαλίας μέχρι τη στιγμή της παρουσίασης. Μέσα από αυτή την οπτική, ενθαρρύνουμε την υποστήριξη και συνεργασία με καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών για παραστάσεις, πρόβες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με έμφαση σε πειραματικά και πρωτοποριακά σχήματα.

Σεμινάρια

Ο Χώρος Τέχνης 14η Μέρα φιλοξενεί σεμινάρια, εργαστήρια και ειδικά μαθήματα γύρω από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες.

Μαθήματα

Στο χώρο τέχνης 14η Μέρα λειτουργούν μαθήματα συγχρονου χορού, κινησιολογίας, αυτοσχεδιασμού καθώς και εναλλακτικές μορφές άσκησης.