Σεμινάριο butoh της SUMAKO KOSEKIΤο σεμινάριο butoh της SUMAKO KOSEKI θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, Καλλιρρόης 10 – Αθήνα (μετρό στάση Ακρόπολης, τραμ στάση Λ. Βουλιαγμένης).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε : όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το σώμα τους και το πνεύμα τους, περφόρμερς, άτομα που ασχολούνται με το χορό, το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες και τη φιλοσοφία.

my husband cheated on me married men that cheat how many men have affairs
why do wifes cheat wife cheat why do husbands cheat
why people cheat women who cheat on relationships signs of unfaithful husband

Σεμινάριο butoh της SUMAKO KOSEKI

Δομή Σεμιναρίου :
Το σώμα μας είναι ένας μικρόκοσμος μέσα στον μακρόκοσμο. 
Μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούμε να φέρουμε κοντά τους δύο αυτούς κόσμους. Αυτό θα δώσει την απαραίτητη βάση για το άνοιγμα του σώματος και του πνεύματος, για την καλύτερη αντίληψη και αφομοίωση αυτών που μας περιβάλλουν.
Ανακαλύπτουμε τις αισθήσεις, τη μνήμη της πρωταρχικής κίνησης, δουλεύουμε την αναπνοή και μέσα από το χορό θα επιχειρήσουμε την εμβάθυνση σε μακρινές μνήμες.
Η Sumako Koseki είναι χορεύτρια και χορογράφος, η οποία έχει μελετήσει τις παραδοσιακές ιαπωνικές παραστατικές τέχνες, τις πολεμικές τέχνες και το Butoh. Δάσκαλός της ήταν ο Tadashi Suzuki (Τέχνη του Νο, Καμπούκι σε σύγχρονη εκδοχή ) και Isso Miura (Butoh).Έχει μελετήσει επίσης τη Δυτική και Ανατολική φιλοσοφία και ψυχολογία ( Πανεπιστήμιο του Τόκιο). 
Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες (Grotowski, Barba, Leotard, Adrien και άλλους). Το 1980 ίδρυσε την ομάδα χορού της στη Γαλλία. 
Η μέθοδός της βασίζεται στο (ΚΙ) (κοσμική ενέργεια) (βασισμένη στο Shintaido που προέρχεται από το Aikido). 
Η μαγεία του χορού της, που κατοικείται από τις πολλαπλές αρχαϊκές μνήμες μας, έχει αφήσει τα ίχνη της στη Γαλλία (Théâtre du Rond Point, Le Bataclan, Festival d’Avignon, MIMOS κ.α) και αλλού. 

H Sumako Koseki αποκαλεί το Butoh «Χορός στην άκρη/κόψη", όπου οι εκφράσεις και οι κινήσεις πηγάζουν από μία επείγουσα και ζωτική ανάγκη. Οι παρορμήσεις, οι μνήμες, οι επιθυμίες, το υποσυνείδητο..., πλευρές που δεν βρίσκουν χώρο στη λογική αντίληψη των λέξεων, βρίσκονται κρυμμένες μέσα στο σώμα μας. Το Butoh έφερε αυτή τη σκιά στο φως της ημέρας.
Bu σημαίνει χορός και toh σημαίνει το χτύπημα του εδάφους με τα πόδια. Συνθέτοντας τη λέξη butoh μια αναφορά στις αρχαϊκές πρακτικές στις γιορτές των αγροτικών κοινωνιών. Και αυτές έχουν ένα διονυσιακό χαρακτήρα που φέρνει στο φως την επανάσταση της σάρκας. Οι εισηγητές του Butoh χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη για να επανατοποθετήσουν το χορό στη πραγματική του έννοια: να κάνει τις αρχαϊκές μνήμες του σώματος που ούτως ή άλλως φέρουμε στο DNA μας να μιλήσουν.

Οι μέρες και οι ώρες του σεμιναρίου είναι: 
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, 17:00-22:00
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, 17:00-21:00
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, 14:00-20:00
Κυριακή 1 Μαρτίου, 14:00-22:00

Το κόστος συμμετοχής είναι 125 ευρώ από τα οποία προκαταβάλλονται τα 60 ευρώ. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης και τα δίδακτρα του σεμιναρίου εξοφλούνται την πρώτη μέρα.Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. 
Για κρατήσεις θέσεων ή τυχόν διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω τηλεφωνά και mail:
210 92 100 77 6932 195 393, 

Παραστάσεις

Ο Χώρος Τέχνης 14η ΜΕΡΑ δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει την καλλιτεχνική έκφραση, από το επίπεδο της έρευνας και διδασκαλίας μέχρι τη στιγμή της παρουσίασης. Μέσα από αυτή την οπτική, ενθαρρύνουμε την υποστήριξη και συνεργασία με καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών για παραστάσεις, πρόβες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με έμφαση σε πειραματικά και πρωτοποριακά σχήματα.

Σεμινάρια

Ο Χώρος Τέχνης 14η Μέρα φιλοξενεί σεμινάρια, εργαστήρια και ειδικά μαθήματα γύρω από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες.

Μαθήματα

Στο χώρο τέχνης 14η Μέρα λειτουργούν μαθήματα συγχρονου χορού, κινησιολογίας, αυτοσχεδιασμού καθώς και εναλλακτικές μορφές άσκησης.